Απίστευτό! Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι συμφώνησε με το Τσίπρα συμψηφισμό "προθέσεων" για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς και τους 8 Τούρκους

Άν πιστέψουμε τον Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα αντιμετωπίσει με “καλή διάθεση” το θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών, στον βαθμό που και ο τούρκος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!

Τις πτυχές της συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα (όπως τουλάχιστον την κατανόησε ο ίδιος) αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, λίγα εικοσιτετράωρα  μετά τη συνάντησή του  με τον Ελληνα  πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και εκείνο των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος με τη διατύπωσή του αυτή  ισχυρίζεται ότι συνομολογήθηκε  μια υποσχετική απαράδεκτου συμψηφισμού, της υπόθεσης των δύο ελλήνων αξιωματικών με εκείνη των 8 τούρκων που δικάστηκαν και αφέθησαν ελεύθεροι, υπό αυστηρή φύλαξη.

“Παραβίασαν τα σύνορα”

Σύμφωνα με τον ΣKAΪ,  αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων και δεν προχώρησε σε άλλους ισχυρισμούς. Αυτό θεωρείται ένα βήμα καλής πρόθεσης του Ερντογάν. Πιθανόν όμως να υποκρύπτει και κάτι περισσότερο.

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα καθώς και το «θέμα της ‘Δυτικής Θράκης’. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται διορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ