Απλές συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα στο αυτοκίνητο σας από το αλάτι στους χιονισμένους δρόμους

Το αλάτι που ρίχνουν στους χιονισμένους δρόμους για να λιώσει τον πάγο μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας, όμως δεν είναι τόσο «αθώο» αφού ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αυτοκίνητό μας.

Κινούμενοι στους δρόμους με το αλάτι δημιουργούμε λοιπόν πολλά προβλήματα στο όχημα μας, που έχουν να κάνουν με τη σκουριά και τη διάβρωση πολλών μερών του.

Περισσότερο επικίνδυνο είναι το αλάτι για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μας και ιδίως για τα πιο εκτεθειμένα μέρη του, αφού ιδίως στα καινούργια οχήματα τα αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά.

Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει κυρίως για το υποπλαίσιο, το σύστημα της εξάτμισης, τα ελατήρια της ανάρτησης, καθώς επίσης και για το σύστημα των φρένων.

Είναι πολύ σημαντικό αμέσως μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους να κάνουμε ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας και να προσέξουμε ιδίως αυτά τα τμήματα. Θα γλυτώσουμε λοιπό ζημίες εάν:

  • Αφιερώνουμε χρόνο να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματος
  • Κατευθυνόμαστε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω.
  • Ζητάμε από τον υπάλληλο του πλυντηρίου να πλύνει με πίεση στα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή