Από 84% έως και 100% η αναπλήρωση του μισθού των εργαζομένων με το νέο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”

Απαντήσεις  στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έδωσε χθες  ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής διευκρίνισε ότι η αναπλήρωση του μισθού των εργαζομένων με το νέο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα είναι από 84% έως και 100%.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μείωσει κατά 20% τους μισθούς, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει πως το κράτος θα επιδοτεί ένα τμήμα της απώλειας του εισοδήματος που θα έχει ο εργαζόμενος, όταν θα μειώνεται ο χρόνος εργασίας του κατά 50%.

«Η φιλοσοφία του νέου προγράμματος είναι να στηρίξουμε την εργασία και να αποφύγουμε το επίδομα ανεργίας. Το νέο πρόγραμμα θα εγκριθεί από τη Βουλή μέσα στο Μάιο και σύμφωνα με αυτό:

  •  Η αναπλήρωση του μισθού θα είναι από 84% έως 100%.
  • Βάζουμε φράχτη προς τα κάτω τον κατώτατο μισθό και ερχόμαστε να στηρίξουμε την επιχείρηση και τον εργαζόμενο.
  • Ο εργαζόμενος θα είναι πλήρως ασφαλισμένος.
  • Το πρόγραμμα θα έχει συγκεκριμένα διάρκεια από την 1η Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια του προγράμματος απαγορεύεται η αλλαγή σύμβασης αλλά και η απόλυση του εργαζόμενου», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Το δυσμενές κλίμα θα ανατραπεί το 2021

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το δυσμενές περιβάλλον που προκλήθηκε από την πανδημία θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι ο 2021 η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη και η χώρα θα περάσει ξανά σε ένα ενάρετο κύκλο υγιούς ανάπτυξης.

Ο κ. Βρούτσης έστρεψε τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η επίκαιρη ερώτηση στην οποία απάντησε έγινε από την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπέτυ Σκούφα: «Επί των ημερών σας φέρατε τις ομαδικές απολύσεις στο εργατικό δίκαιο της χώρας που έχουν το προσωνύμιο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι μέχρι τέλους θα είμαστε δίπλα στον καθένα και στην καθεμιά χωριστά και θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή