Από τη συνάντησή του με τον Ιωνίας Γαβριήλ μεταδόθηκε ο κοροναϊός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Μεγάλη η διασπορά του ιού μεταξύ των ιεραρχών της ΔΙΣ

Από τη συνάντησή του με τον Ιωνίας Γαβριήλ  μεταδόθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες του economico – ο κοροναιός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρίσκεται στη  Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, διακομίστηκε χθες στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κοροναϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ – ο οποίος επίσης νοσεί – είναι  θεολόγος, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρώην Επίσκοπος Διαυλείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρώην Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε επίσης: Βαραίνει το κλίμα για τον Ερντογάν – Για πρώτη φορά σε πραγματικό κλοιό πιέσεων από ΗΠΑ και Ευρώπη. Το κρίσιμο διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής και η παρέμβαση Μέρκελ

“Απρόσεκτη” η Εκκλησία της ελλάδος με την πανδημία

Οπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη πυροδότησε αντιδράσεις για την ευρύτερη στάση της Εκκλησίας έναντι του κορονοϊού, αν και ο Αρχιεπίσκοπος είχε ταχθεί ευθύς εξαρχής υπέρ της τήρησης των μέτρων της πολιτείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το χρονικό μάλλον έχει αρχή στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου. Κατόπιν αυτής, σήμανε συναγερμός, καθώς στη συνεδρίαση μετείχε μητροπολίτης που διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της ΔΙΣ.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωσθεί αρνητικός στο rapid test και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της ΔΙΣ και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ωστόσο διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη εξέταση την περασμένη Δευτέρα. Χθες, καθώς εμφάνισε ήπια συμπτώματα, κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό», αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και στη συνέχεια σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) στον 9ο όροφο, για καθαρά προληπτικούς λόγους λόγω ηλικίας – είναι 82 ετών. Θεράπων ιατρός, η κ. Αναστασία Κοτανίδου.

Ανησυχία για τα συνεχή κρούσματα στην Ιεραρχία

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου ενέτεινε την ανησυχία στην Εκκλησία για τα κρούσματα, αλλά και τις ενστάσεις για τον χειρισμό του θέματος από μητροπολίτες.

Συγκεκριμένα, για τη διασπορά του ιού μεταξύ των ιεραρχών της ΔΙΣ πολλοί θεωρούν «ένοχο» το γεύμα που παρετέθη μετά τη ΔΙΣ από ιεράρχη.

Για ποιο λόγο έγινε εν μέσω καραντίνας; Επειτα από αυτό, θετικά διεγνώσθησαν ακόμη τρία μέλη της ΔΙΣ αλλά και στελέχη της Αρχιεπισκοπής. Βέβαια, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος «έφερε» τον ιό στους μητροπολίτες (κάποιοι λένε ιερέας, ορισμένοι μέλος της ομάδας catering που φρόντισε τα του γεύματος, άλλοι λένε για ιεράρχη).

Επίσης, εγείρεται θέμα διαφάνειας. Παρότι ορισμένοι μητροπολίτες δήλωσαν ότι έχουν ασθενήσει, υπάρχουν άλλοι που δεν το έχουν δημοσιοποιήσει, με αποτέλεσμα να μη γίνεται καν ιχνηλάτηση των επαφών τους από τον ΕΟΔΥ.

Τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί χωρίς να το έχουν δημοσιοποιήσει. Ολοι επικαλούνται λόγους προσωπικών δεδομένων. «Ομως η φημολογία λειτουργεί αρνητικά και ισοπεδωτικά, ενισχύοντας τη δυσπιστία, την ίδια στιγμή που από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία άφησε ακάλυπτους όσους κινούν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό», ανέφερε χθες στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος. «Το κουκούλωμα παραπέμπει σε σκάνδαλο», προσθέτει εκκλησιαστική πηγή.

Τι αναφέρει το νεο ιατρικό ανακοινωθέν

Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου αναφέρεται: «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών. Χθες η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση».

Όπως εξήγησε οι λόγοι της νοσηλείας του οφείλονται στο προχωρημένο της ηλικίας του, και στα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Δείτε ακόμη: «Βόμβα» από τον Π.Ο.Υ.: Ζητά να μη χρησιμοποιείται η ρεμδεσιβίρη σε ασθενείς με Covid-19

Ιερώνυμος:Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θετικός βρέθηκε τελικά στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με ανακοίνωσή του εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ευχετήρια μηνύματα

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Μέσω του Twitter ευχές απέστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο, στον οποίον ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση απέστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναφέρει: «Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα».

Στο μεταξύ, και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Η βόρεια Ελλάδα εκπέμπει SOS – Προς επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη – Διακομιδές σε άλλες πόλεις από την Λάρισα – Στο 25% η θετικότητα στην Δράμα

H Eυρώπη φλέγεται : Ένας νεκρός από κορονοϊό κάθε 17 δευτερόλεπτα. Tι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα Lockdown

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή