«Αποκάλυψη… τότε» λέει η Λαγκάρντ για το ρόλο του ΔΝΤ και μας δίνει ραντεβού στις 21 Ιουνίου

«Αποκάλυψη… τότε» λέει η Κριστιν Λαγκάρντ και μας παραπέμπει στις 21 Ιουνίου για την απόφαση του ΔΝΤ

Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το θέμα της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι ο τρόπος εμπλοκής του Ταμείου θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου. «Τότε θα υπάρξει μια ας πούμε αποκάλυψη », είπε.

Όπως δήλωσε από το Βερολίνο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία».

«Θα δούμε πως θα εμπλακούμε»

«Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», τόνισε.

«Τότε θα υπάρξει μια ας πούμε «αποκάλυψη«, η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ», είπε η κα Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με οικονομική στήριξη ή μόνο με επίβλεψη.

Τετ-α-τετ με Μέρκελ

Η κυρία Λαγκάρντ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).

Στην φετινή, 10η τέτοια ανεπίσημη συνάντηση, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Αφρικής Ακινγούμι Αντεζίνα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κυρία Λαγκάρντ συναντήθηκε και κατ’ ιδίαν με την κυρία Μέρκελ. Πιθανολογείται βασίμως ότι στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε διεξοδικά ο βαθμός εμπλοκής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Τα σπουδαία όμως μας τα άφησαν για τις 21 Ιουνίου.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ