Μειώθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία δύο χρόνια - Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για τις δομές και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν μέχρι και το 2016, ότι στη χώρα λειτουργούν 151 ιδιωτικές κλινικές, 124 δημόσια νοσοκομεία και επίσης 5 θεραπευτήρια ειδικού σκοπού ΝΠΙΔ.

Η πρόσφατη Μελέτη Σκοπιμότητας για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έρχεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα δεδομένα αυτά, όπως και μια σειρά άλλους αριθμούς που καταμετρούν έμψυχο δυναμικό και δομές του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, με βάση τη μελέτη η οποία βασίζεται στα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας αλλά και του Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας ΕΣΥ, BI-Health αποτυπώνουν με άλλη κατάσταση, με τα Δημόσια Νοσοκομεία να ανέρχονται στα 96 και οι ιδιωτικές κλινικές στις 168! Επιπλέον συμπληρώνεται ότι ειδικά για την Αττική υπάρχουν επίσης και το Ωνάσειο, το ΨΝΑ και το Δρομοκαΐτειο. Δηλαδή συνολικά 266 θεραπευτήρια.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ