"Ναι" στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό της απόφασης Τσίπρα

Στην απόφαση να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας φέρεται να έχει καταλήξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές του Economico, έλαβε την απόφασή του με δύο κυρίως κριτήρια :

  • Οτι τυχόν καταψήφιση της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου, ή επιλογή της στάσης “παρόν” θα δημιουργούσε σημαντικό ζήτημα αξιοπιστίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την είχε προτείνει για την κρίσιμη θέση του προέδρου του ΣτΕ.
  • Οτι με την υπερψήφιση της, λύνονται τα χέρια του για να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία και τακτικισμούς με το σκεπτικό ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣτΕ και σήμερα την προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό θώκο. “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” φέρεται να τονίζει σε συνομιλητές του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα, πάντως, δεν πρόκειται να γνωστοποιηθεί πριν τη συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να εκδηλωθούν και καταγραφούν και οι διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν εντός του κόμματος και ορισμένες έχουν εκδηλωθεί και δημοσίως.