Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Εκτόξευση του τζίρου λόγω Alpha Bank

χρηματιστήριο κλείσιμο
Óõíåäñßáóç ôïõ ×ñçìáôéóôçñßïõ Áèçíþí ôçí ÔåôÜñôç 13 Öåâñïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Mε απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρ’ ότι προς το τέλος της συνεδρίασης η πτώση περιορίστηκε ενώ το rebalancing στην Alpha Bank εκτόξευσε τον τζίρο της αγοράς.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 869,72 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 866,97 μονάδων (-0,79%) και 874,34 μονάδων (+0,05%). Ο τζίρος ανήλθε στα 316,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 240,6 εκατ. τεμάχια.

Η Alpha Bank παραμένει στο επίκεντρο της αγοράς, καθώς για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση διακίνησε τα 222 εκατ. από τα 240 εκατ. τεμάχια του όγκου.

Στο ταμπλό, ο ΟΠΑΠ έκλεισε με απώλειες 6,15%, με την Aegean να κλείνει στο -3,55%. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΕΧΑΕ, Jumbo, Πειραιώς, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο, ΟΛΠ και Titan.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank, με την Motor Oil να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ έκλεισαν με μικρά κέρδη, με τις Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Alpha Bank και Coca Cola να ακολουθούν με άνω του 1% κέρδη. Η Εθνική ενισχύθηκε κατά 3,22%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή