Η ασυλία Πολάκη δοκίμασε τη συνοχή της ΝΔ – Αστοχία, ασυνεννοησία ή μήνυμα πίσω από τις “γραμμές”;

Άρση ασυλίας Πολάκη

Αστοχία, ασυνεννοησία ή κρυφό μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου; Οι απόψεις διϋστανται σε σχέση με το παρασκήνιο της μη άρσης της ασυλίας του άλλοτε στενού συνεργάτη Αλ. Τσίπρα, Παύλου Πολάκη.

  • Με διάχυτη την αμηχανία, το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις για το φιάσκο στην ψηφοφορία για την άρση του πιο εμβληματικού από τους πολιτικούς “εχθρούς” της ΝΔ από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έσπευσε, ωστόσο, να διαρρεύσει τη δυσαρέσκειά του για τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρο Καλαφάτη – ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω – δεν θα παραστεί στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Το ερώτημα, ωστόσο, το οποίο δεν έχει απαντηθεί επαρκώς είναι γιατί ψήφισαν υπέρ της άρσης μόνον 80 βουλευτές από τις Κ.Ο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ κα της Ελληνικής Λύσης, και 84 κατά, με αποτέλεσμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας να διατηρήσει την ασυλία του

Γιατί, δηλαδή, απουσίαζαν 88 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης;

Ορισμένοι αποδίδουν την αποχή των βουλευτών σε κακό προγραμματισμό και χαλαρή διάθεση κάποιων βουλευτών ως προς την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

  • Άλλοι, ωστόσο, συνδέουν την αποχή της μισής και πλέον γαλάζιας Κ.Ο με την υφέρπουσα γκρίνια που λέγεται ότι υπάρχει στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου και αρκετοί από τους υπουργούς έχουν “κλειστή την πόρτα” στους βουλευτές – και ιδιαίτερα σε εκείνους της περιφέρειας.

Ο,τι από τα δύο κι αν ισχύει, έχει σημασία το γεγονός ότι από  την ψηφοφορία έλειπε το σύνολο σχεδόν των υπουργών (παρέστησαν μόνο οι Χ. Θεοχάρης και Μ. Κόνσολας) αλλά και αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που όφειλαν να είναι πιο συνεπείς με τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης δύο sms από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη τα οποία τους ενημέρωναν για την ημέρα και ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή