Ατελείωτη ταλαιπωρία στο Gatwick – Μπορεί να μείνει… δυο μέρες κλειστό

Ατελείωτη ταλαιπωρία φαίνεται πως περιμένει όσους επιβάτες είχαν αυταπάτες πως θα πετάξουν από και προς το αεροδρόμιο Gatwick.

Κι αυτό γιατί άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone, έγινε αντιληπτό κοντά στο αεροδρόμιο του Gatwick, με τις αρχές να κλείνουν το αεροδρόμιο. Κι ενώ οι επιβάτες περιμένουν ώρες ολόκληρες, αρμόδιος δήλωσε ότι μπορεί να πάρει και δύο ημέρες μέχρι να βρουν το drone.

“Προφανώς, στόχος μας είναι να ξανανοίξουμε, αλλά μόνο όταν κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια”, είπε ο Κρις Γούντρουφ μιλώντας στο BBC.

Έτσι λοιπόν ήδη η easyJet ακύρωσε όλες τις πτήσεις της Πέμπτης 20/12 από και προς το αεροδρόμιο. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Το διεθνές αεροδρόμιο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βρετανία, έκλεισε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν εθεάθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones, να πετούν στην περιοχή, μια ενέργεια την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν “περίεργη”. Το αποτέλεσμα, είναι να προκληθεί χάος καθώς 110.000 επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στο αεροδρόμιο, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από την πλευρά του κατήγγειλε μια ενέργεια “ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη”, υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών.

Η αστυνομία του Σάσεξ ανέφερε ότι δεν έχει καμία ένδειξη πως η ενέργεια αυτή σχετίζεται με τρομοκρατία.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή