“Αυλαία” για το Australian Associated Press μετά από 85 χρόνια διαρκούς ενημέρωσης

Το Australian Associated Press, το μοναδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας, σταματάει τη λειτουργία του έπειτα από 85 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο χώρο της ενημέρωσης.

Η απόφαση για την οριστική αναστολή της λειτουργίας από τον Ιούνιο, του Australian Associated Press ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πρακτορείου στο Σίδνεϊ.

«Το Australian Associated Press είναι από το 1935 ένας κρίσιμης σημασίας παράγοντας της δημοσιογραφίας στην Αυστραλία και το γεγονός ότι θα εξαφανισθεί είναι τραγικό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Μπρους Ντέιβιντσον.

Περισσότεροι από 170 δημοσιογράφοι του ΑΑP θα πάψουν να μεταδίδουν ρεπορτάζ στις 26 Ιουνίου ενώ η υπηρεσία editorial Pagemasters θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Australian Associated Press απέδωσε το ανακοινωθέν κλείσιμό του στις «χωρίς προηγούμενο επιπτώσεις» του ανταγωνισμού από τις πλατφόρμες του Ίντερνετ που διανέμουν δωρεάν την ενημέρωση.

«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου δεν είναι πλέον βιώσιμο να συνεχίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Australian Associated Press.

Περίπου 180 πρόσωπα εργάζονται αυτή τη στιγμή στη σύνταξη. Η διεύθυνση ανέφερε πως 30 έως 50 από τους εργαζόμενους αυτούς είναι δυνατό να επανατοποθετηθούν στις εταιρείες των δύο κύριων μετόχων, των εταιρειών Nine και News Corp Australia.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή