Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα για έξι μήνες δεν είχε καμία επίδραση στο λίπος της κοιλιάς, στο λίπος του ήπατος ή στην περίμετρο της μέσης σε άτομα με υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ωστόσο, οδήγησε σε μικρή μείωση των ανθυγιεινών επιπέδων χοληστερόλης.
Στην τυχαιοποιημένη δοκιμή, η ομάδα –συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών του Penn State– διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν αβοκάντο είχαν καλύτερη ποιότητα διατροφής κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης.Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr.