Αύριο 19/10 η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Ζωηρό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές και funds

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η ΑΜΚ της ΔΕΗ

Ορόσημο στην 71χρονη πορεία της ΔΕΗ θεωρείται η αυριανή μέρα, οπότε και πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Διάθεση νέων μετοχών 

Οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν επί της πρότασης της διοίκησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ με τη διάθεση νέων μετοχών. Η κίνηση αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο περισσότερων επενδυτών και τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στο 34%.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη καταγραφεί ζωηρό ενδιαφέρον από τουλάχιστον  50 ξένα funds και επενδυτικούς οίκους.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς,  αν και η ΔΕΗ επιδιώκει την άντληση 750 εκατ. ευρώ, εντούτοις οι προσφορές που θα λάβει θα αντιστοιχούν στο ποσό πέριξ του 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Η ευκαιρία για άντληση περισσότερων κεφαλαίων

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι η διοίκηση, και από τη στιγμή που οι όροι θα είναι ευνοϊκοί, θα αδράξει την ευκαιρία της άντλησής των επιπλέον κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ποσοστό 34% ανήκει στο Υπερταμείο και 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών είναι κατανεμημένο σε μετόχους.

Με ανακοίνωσή του, το Υπερταμείο έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα προχωρήσει στην αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Σύμφωνα με όσα διατείνονται στην κυβέρνηση, την επόμενη μέρα με τη νέα μετοχική σύνθεση, το ελληνικό δημόσιο θα ελέγχει το μάνατζμεντ της εταιρείας και θα έχει δικαίωμα αποφάσεων σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή