Αυλαία στο θέατρο του παραλόγου – Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγείται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για το τελετουργικό της καθαίρεσης του από το λαό στην κάλπη των Ευρωεκλογών

Αυλαία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός πρόκειται θα επισκεφθεί στις 18:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι ολοκληρώνεται μία κυβερνητική θητεία που εξελίχθηκε ως μία διαρκής (και οδυνηρή) παράσταση θεάτρου του παραλόγου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας τέλος σε μια «Αριστερή» διακυβέρνηση που πλήγωσε την κοινωνία και άφησε οδυνηρό αποτύπωμα για τον τόπο στα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, οδηγείται σήμερα  στο τυπικό τελετουργικό της καθαίρεσης της κυβέρνησης του από το λαό στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο… Μέγαρο Μουσικής να κηρύξει, σε ειδική εκδήλωση, την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, παρουσιάζοντας το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να «το πάρει αλλιώς», να αλλάξει δηλαδή πορεία και αφήγημα, σε μία απόπειρα «φυγής» από την οικονομική πολιτική που «ρήμαξε» τη μεσαία τάξη και με ένα μπαράζ νέων «θετικών εξαγγελιών» και υποσχέσεων για παροχές, με στόχο την αναστροφή του κλίματος.

Στόχος του απερχόμενου πρωθυπουργού είναι να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο να εμπεριέχει «μέτρα ανακούφισης» για κοινωνικές ομάδες που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος την εποχή των μνημονίων και να μιλήσει για νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές ανάπτυξης μέσω επενδύσεων.

Κύριο δίλημμα του κ. Τσίπρα θα είναι «με εμένα θα στηριχθούν οι αδύναμοι, με τον κ. Μητσοτάκη θα επιστρέψουμε στη λιτότητα». Μάλιστα, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση – καταπέλτη της Κομισιόν για την απερχόμενη κυβέρνηση, αναμένεται ότι θα σηκώσει και πάλι το (φθαρμένο) λάβαρο του αντάρτικου απέναντι στους «συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης» και κυρίως στο «κατεστημένο των Βρυξελλών», οι οποίοι είναι έτοιμοι «και πάλι» να «ανακόψουν μέτρα υπέρ των πολλών», επιμένοντας σε σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Οι ενδείξεις ωστόσο – και από την πλέον πρόσφατη διερεύνηση της κοινής γνώμης – δεν είναι ενθαρρυντικές για τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τη νέα προεκλογική πιρουέτα που θα επιχειρήσει σήμερα, ξεκινώντας μια εκστρατεία με στόχο να ξανακερδίσει τους 1.000.000 ψηφοφόρους που έχασε στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ικανός να πείσει σήμερα την κοινωνία και κυρίως τους «Κεντρώους» ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν πρόσκαιρα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις τάξεις του, το 2015, σαγηνευμένοι από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί πλέον ο απερχόμενος πρωθυπουργός και το «Αριστερό» κόμμα του έχουν παρελθόν και το εκλογικό σώμα έχει εμπειρία της αλλοπρόσαλλης διακυβέρνησής τους.

Ό,τι και να εξαγγείλει σήμερα στο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί μπροστά στο αδυσώπητο ερώτημα της κοινής γνώμης: «γιατί υπόσχεσαι τώρα όσα δεν έκανες πέντε σχεδόν χρόνια;»…

Περισσότερες ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ