Αυτές είναι οι ποινές για τους οκτώ Κρητικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη (video)

Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου Ιωαννίνων για τους εννέα φοιτητές που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση εκφοβισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την απόφαση ανακοίνωσε το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για τους εννιά κατηγορούμενους αναφορικά με τις παρενοχλήσεις κατά του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που έκρινε, όπως και ο εισαγγελέας τους οκτώ εξ αυτών ένοχους και έναν αθώο.

Σύμφωνα με το τοπικό site, typos-i.gr, οι ποινές διαφοροποιήθηκαν κατά περίπτωση, καθώς ορισμένοι από τους κατηγορούμενους υπήρξαν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.

Έτσι, οι ποινές που επιβλήθηκαν για τους τότε ανηλίκους, τρεις εκ των κατηγορουμένων, είναι 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Αντίστοιχα, στους ενήλικες το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Φαίνεται μάλιστα πως το δικαστήριο διέκοψε όταν προκλήθηκε ένταση σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για την αναστολή ή όχι των ποινών.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους πέντε ενήλικες Κρητικούς είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν, κατά περίπτωση, το άρθρο 133 του ποινικού κώδικα για την «εφηβική και μετεφηβική ωριμότητα» καθώς και τον πρότερο και σημερινό έντιμο βίο των κατηγορουμένων. Είναι σχεδόν βέβαιο, πως η υπεράσπιση θα καταθέσει έφεση επί της απόφασης.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή