Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ επιθυμούν το 59,9% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι ψηφοφόροι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Κίνημα Αλλαγής στη μεγάλη πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι επιθυμούν “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ” ή “κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ”. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Από όσους  δήλωσαν ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ψηφίσουν ΚΙΝ.ΑΛ., το  25,1% δήλωσε επίσης ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και το 34,7% ότι προτιμά κυβέρνηση “με κορμό τη ΝΔ”. Μόνο το 0,6% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 13,2% δήλωσε ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας “με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ” και το 10,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ. εμφανίζονται στη δημοσκόπηση αυτή ευνοϊκότεροι στην αυτοδυναμία της ΝΔ ή σε μια κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ από ό,τι το σύνολο του εκλογικού σώματος (59,9% η άποψη αυτή καταγράφεται στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. – 48,2% στο σύνολο του εκλογικού σώματος).

Στην ίδια δημοσκόπηση παρατηρείται διαρροή ψηφοφόρων που ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ. στις ευρωεκλογές κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία. Δηλώνουν ότι μετακινούνται στη ΝΔ  ένας στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. (ποσοστό 10,7%). Η αντίστοιχη εισρροή από τη ΝΔ είναι της τάξης του 1%. Από όσους ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ. πριν δύο εβδομάδες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 1,8%. Η αντίστοιχη εισρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στι ΚΙΝ.ΑΛ. είναι 2%.

Περισσότερες ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις :[home]

 

Καμία δημοσίευση για προβολή