Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ακινήτων σε ολόκληρη την Αθήνα που περνούν σε ξένους αγοραστές

Όλες οι αλλαγές για τα ακίνητα, τις μεταβιβάσεις και τις μισθώσεις

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων για την αγορά ακινήτων. Σκοπός των συγκεκριμένων επενδύσεων η μετατροπή τους σε τουριστικά καταλύματα.

Η ύπαρξη μεγάλου αποθέματος παλαιών κτηρίων, που πωλούνται σε χαμηλές τιμές, μειώνει το ρίσκο ενθαρρύνοντας τους επενδυτές από την αλλοδαπή να μπουν στο ελληνικό real estate.

Έτσι, ένα από τα καινούργια έργα ανάπτυξης τουριστικών καταλυμάτων ανήκει σε λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία, η οποία προχωρά στην ανακαίνιση πολυκατοικιών μετατρέποντάς τα σε πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται, τα τελευταία χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποια από τα ονόματα, που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο real estate, είναι η Τζουμάνα Μπεχάρα και ο Κριστιάν Κομέρ. Η Μπεχάρα είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και ο Κομέρ εκτελεστικό μέλος στην, συμφερόντων του Κατάρ, εταιρεία Pimana που σχεδιάζει την τουριστική αξιοποίηση σε τμήμα έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική άκρη της Ζακύνθου.

Ανάμεσα στις επενδύσεις των δύο Λιβανέζων, περιλαμβάνονται, το εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet Mall (πρώην City Gate) στην οδό Ρουλία Κώττα στη Θεσσαλονίκη που ελέγχουν Μπεχάρα και Κομέρ μέσω της εταιρείας Citygate.

Επενδυτικές ευκαιρίες αναζητά και ο Ρώσος Τζόρτζ Κακμαζόφ που έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρεία Tranio με αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η εταιρεία, έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει 900 αγοραπωλησίες σε 54 χώρες, ενώ μέσω του ιστοτόπου της προωθεί, σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 8.500 ιδιοκτησίες.

Ο Κακμαζόφ αναζητά ακίνητα στη χώρα μας προς αγορά με στόχο είτε την μίσθωση είτε την πώλησή τους σε υπηκόους τρίτων χωρών μέσω του προγράμματος χορήγησης άδειας διαμονής για επενδύσεις με ελάχιστη αξία 250.000 ευρώ. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, η στρατηγική της Tranio επικεντρώνεται στην αγορά κτηρίων, την ανακαίνιση και την εκμίσθωσή τους με στόχο την εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων.

Από την λίστα των ξένων επενδυτών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Κινέζοι, με τους περισσότερους να επιλέγουν να παραμένουν μακριά από τη δημοσιότητα. Στις περιπτώσεις αυτές συγκαταλέγονται δύο επενδυτές από την Άπω Ανατολή το επενδυτικό σχέδιό των οποίων, προβλέπει τη δημιουργία -προς βραχυχρόνια μίσθωση- πολυτελών επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Στην ελληνική αγορά ακινήτων το παρών δίνουν επίσης επενδυτές από το Ισραήλ που αναζητούν, παλαιά κτήρια και πολυκατοικίες, αλλά και Τούρκοι.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή