CENERGY- α’τρίμηνο 2023: Εκτιμήσεις και σχόλια των αναλυτών της Optima Bank

ΑΝΑΛΥΤΕΣ OPTIMA BANK

Η Cenergy Holdings πρόκειται να ανακοινώσει τα Αποτελέσματα της για το 1ο τρίμηνο του 2023 αύριο, με μια τηλεδιάσκεψη προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα στις 3μμ.

Αναμένουμε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο, με παρόμοιες τάσεις με το 4ο τρίμηνο του 2022 παρά την «ασθενή εποχικότητα» στις αρχές του έτους.

Πιο αναλυτικά, βλέπουμε τις πωλήσεις του ομίλου να αυξάνονται κατά 23,1% στα 10,055 δισ. ευρώ, λόγω

  • α) των αυξημένων τιμών μετάλλων, οι οποίες ωστόσο παρουσιάζουν κάποια σημάδια επιβράδυνσης,
  • β) του τομέα ΚΑΛΩΔΙΑ και
  • γ) επίσης στον τομέα ΣΩΛΗΝΕΣ,που αναμένεται να έχει επιταχύνει περαιτέρω τις δραστηριότητες του, μετά την επανέναρξη διαφόρων έργων Φυσικού Αερίου που είχαν επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όσον αφορά την κερδοφορία, εκτιμούμε τα EBITDA adj. (δηλαδή εξαιρουμένων των επιπτώσεων μετάλλων και των εφάπαξ) στα 44,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 98,2% σε ετήσια βάση, σε αποσβέσεις 7 εκατ. ευρώ, αυξήσεις στα χρηματοοικονομικά έξοδα κατά 12 εκατ. ευρώ (μετά τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων και επίσης τον αυξημένο καθαρό χρέος σε ετήσια βάση) και 23% πραγματικό φορολογικό συντελεστή και καθαρά κέρδη να υπερδιπλασιαστούν σε ετήσια βάση στα 19,4 εκατ. ευρώ.

Σχόλια:

Αναμένουμε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για την Cenergy, υποβοηθούμενo επίσης από τις ανακτημένες δραστηριότητες σε πιο κερδοφόρα έργα από το τμήμα των σωλήνων (για υπενθύμιση, η διοίκηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το συμπαγές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες συνδυάζει υψηλή δυναμικότητα αξιοποίησης με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους για το υπόλοιπο του έτους).

Σε άλλο σχόλιο, κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ο Όμιλος εξασφάλισε αρκετά μεγάλα συμβόλαια (ειδικά για έργα καλωδίων), προωθώντας περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου, το οποίο διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Αναμένουμε επίσης μια ενημερωμένη καθοδήγηση σχετικά με τις επιδόσεις του 2023e κατά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, καθώς και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται επίσης ότι η CENERGY πρόκειται να εισέλθει στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Αθήνας στην επικείμενη αναδιάρθρωση του Ιουνίου, γεγονός που θα προσελκύσει επιπλέον ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές. Τούτου λεχθέντος, παραμένουμε θετικοί για τη μετοχή και επαναλαμβάνουμε τη σύστασή μας “Αγορά”.

1Q23e Group Key P&L forecasts

EUR m

1Q22

1Q23e

Y-o-Y change

Turnover

299.8

369

23.1%

EBITDA adj.

22.6

44.8

98.2%

mgn

10.70%

11.90%

120

Net Profit

9.6

19.4

102.5%

Source: the Company, Optima bank research 

Καμία δημοσίευση για προβολή