“Χαράς ευαγγέλια” σήμερα στην αγορά που ξεκινά με εκπτώσεις – Σύψας: καλή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά χρειάζεται προσοχή

“Χαράς ευαγγέλια” σήμερα στην αγορά, η οποία  επανήλθε σε πλήρη λειτουργία,  έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες. Στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από τα περίπου 5 δισ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της περυσινής εκπτωτικής περιόδου δεδομένων του περιορισμού στις μετακινήσεις και της εισόδου στα καταστήματα, και της αμυντικής στάσης που τηρούν οι περισσότεροι καταναλωτές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Οι έμποροι ρίχνονται από σήμερα σε μία «μάχη» που ξέρουν καλά να δίνουν. Ήδη οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά και η ΕΣΕΕ έχουν ξεκινήσει καμπάνιες προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να προβεί σε αγορές και κυρίως από τα καταστήματα της γειτονιάς του.

  • Πανηγυρικό είναι το κλίμα και στα εμπορικά κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επαναλειτουργούν πλήρως το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Το ωράριο λειτουργίας τους, όπως και των σούπερ μάρκετ, μπορεί να ξεκινά απ’ τις 7 το πρωί και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ. Μόνο στις επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές τα καταστήματα θα ανοίξουν με τη μέθοδο του click away.

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος ή του mall κατά αναλογία 1 πελάτης ανά 25 τμ., υπολογίζοντας τους κύριους χώρους και όχι αποθήκες κοκ. Ένας περιορισμός μάλιστα που ισχύει πλέον και για τα σούπερ μάρκετ. Σημειωτέον πως ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπαλλήλων των καταστημάτων δεν υπόκειται σε περιορισμό.Παράλληλα οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για τα ψώνια τους απ’ τη στιγμή που θα στείλουν με SMS στο 13033 τον κωδικό 2 λαμβάνοντας την έγκριση ή θα συντάξουν το έντυπο μετακίνησης.

Σύψας: καλή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σύψας σημείωσε πως η επιδημιολογική εικόνας της χώρας είναι σχετικά καλή, καθώς δεν σημειώθηκε κάποια έκρηξη στα κρούσματα ως συνέπεια των εορτών, έκρουσε ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου για τις «κόκκινες περιοχές» λέγοντας πως δεν έχει περάσει ο κίνδυνος.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δήλωσε πως αυτό θα γίνει με κάποιες προϋποθέσεις. Μία εξ αυτών είναι να γίνονται πολλά τεστ καθημερινά και σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα μέτρα θα αρθούν.

Ο καθηγητής στην συνέχεια σημείωσε πως «το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από ένα πιθανό κίνδυνο», τόνισε και πρόσθεσε πως «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο». «Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο», είπε.

Καμία δημοσίευση για προβολή