Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις – Μαγιορκίνης: Ανοδική τάση στις διασωληνώσεις ασθενών

Κορονοϊός μέτρα

Την αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων από την Πέμπτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Το μέτρο δεν αφορά τα θερινά σινεμά, ενώ στον βαθμό που είναι εφικτό θα γίνεται livestreaming μετάδοση από την ΕΡΤ των παραστάσεων που αναστέλλονται.

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε lockdown»

Σε σχέση με όσα ακούγονται για ενδεχόμενο lockdown, ο υφυπουργός σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα ισχύοντα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία».

Τόνισε όμως πως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, ειδικά στην Αττική και ακόμη περισσότερο στο κέντρο της Αθήνας που είναι σε «πορτοκαλί» επίπεδο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης του κοροναϊού ανά περιοχή, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν.

Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο» πρόσθεσε.

Ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Γ. Μαγιορκίνης: Ανοδική τάση στις διασωληνώσεις ασθενών

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως οι διασωληνώσεις ασθενών έχουν ανοδική τάση, ενώ στο επίκεντρο της επιδημιολογικής έξαρσης είναι η Αττική. Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε επίσης πως υπάρχει αποφυγή των οριζόντιων μέτρων ενώ οι επιπτώσεις της εφαρμογής τους στην Αττική, θα φανούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σημείωσε πάντως ότι η εξάπλωση της επιδημίας είναι πλέον πιο αργή, σε σχέση με την προηγούμεη φάση της, γεγονός που οφείλεται στην επιβράδυνση της μεταδοτικότητας λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς πολίτες άνω των 65 ετών να τηρούν τα μέτρα και τόνισε ότι στη φάση που βρισκόμαστε έμφαση δίνεται στην αποφυγή οριζόντιων μέτρων, με προτεραιότητα σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και προτεραιποιήσεις

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες «να οπλιστούμε με υπομονή και συμπόνοια για τους συνανθρώπους μας».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή