Χαρδαλιάς: “Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Τηρείτε τα μέτρα για να μην έχουμε άλλα μέτρα”

Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ιδιαίτερα για την Αττική υπογράμμισε ότι καθημερινά γίνονται δυο τεχνικές συσκέψεις με τους ειδικούς να εξετάζουν τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα δήμο το δήμο, περιοχή την περιοχή.

«Βλέπουμε όλα τα πραγματικά δεδομένα και αναλόγως ετοιμαζόμαστε, είτε να εισηγηθούμε, είτε να εφαρμόσουμε, είτε να βγάλουμε από τα συρτάρι μέτρα τα οποία θα εξελίσσονται σιγά -σιγά», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι σε όλες τις άλλες περιοχές που τηρήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα υπήρξε σημαντική επιδημιολογική αποφόρτιση που οδήγησε εν τέλει και στην άρση τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τηρείτε τα μέτρα για να μην έχουμε άλλα μέτρα».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown και πως υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα και αποτελεσματικά στάδια και μέτρα πριν φτάσουμε σε αποκλεισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αττική.

Με αφορμή το γηροκομείο στο Μαρούσι όπου καταγράφηκαν μέχρι στιγμής 21 θετικά κρούσματα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως: «για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων». Εξήγησε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελεγχθούν όλες οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν για τους εργαζόμενους των εν λόγω δομών:

  • Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προσωπικού
  • Τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία
  • Αποφυγή ταξιδιού στο εξωτερικό
  • Περιορισμός σε κοινούς χώρους συνάθροισης
  • Αν έρθει εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε επαφή με κρούσμα επιβάλλεται θερμομέτρηση 2 φορές την ημέρα, ενημέρωση προϊσταμενου.

Τέλος ανέφερε πως όλοι όσοι πρόκειται να παρουσιαστούν για την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας θα υποβληθούν σε τεστ και παρέθεσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν:

  • 7-10 Σεπτεμβρίου: Στρατός ξηράς
  • 8-14 Σεπτεμβρίου: Αεροπορία
  • 15-23 Σεπτεμβρίου: Ναυτικό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή