Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Αν προκύψουν ποινικές ευθύνες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραμείνουμε απαθείς

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για τα επόμενα κομβικά σημεία για τη ΔΕΗ ονοματίζοντας την επερχόμενη έκθεση της Enrst & Young ενώ παράλληλα μίλησε για ρεκόρ θράσους εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «να μας κουνάει το δάχτυλο» για το θέμα αυτό.

Αναφορικά με την έκθεση για τη ΔΕΗ, τόνισε ότι «αν κατόπιν των μέτρων που ανακοινώσαμε δει ζητήματα τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και στην οικονομία γενικότερα». Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα περάσουμε τον σκόπελο χωρίς πρόβλημα».

«Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Εκεί συζητάμε τα μέτρα και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Εμείς έχουμε ήδη παρουσιάσει την ατζέντα μας για κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ από τις οποίες οι ανταγωνιστές κέρδισαν 600 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και έχουμε πει ότι στο πλαίσιο των διαρθωτικών μέτρων θα περάσουμε στο μοντέλο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Θα αποσύρουμε τις λιγνιτικές μονάδες γιατί υπάρχει έκθεση που λέει ότι κόστισαν 683 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε ότι τις κλείναμε και πληρώναμε τους εργαζόμενους θα κόστιζε λιγότερο».

Ακόμα, υπενθύμισε την αναφορά του προς του βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό, δεν θα συγκαλύψουμε τις ευθύνες σας». «Εάν από την πορεία προκύψουν στοιχεία και αφορούν τη δικαιοσύνη η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής και φαντάζομαι ότι θα συμφωνούσαν να μην συγκαλυφθούν τυχόν ποινικές ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Προκαλεί εντύπωση ο κυνισμός της μετάθεσης του προβλήματος της ΔΕΗ στους επόμενους» είπε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι «είχαμε εικόνα αλλά από την ώρα που αναλάβαμε κάθε μέρα προέκυπταν ζητήματα». Παράλληλα προανήγγειλε «έναν νόμο που θα φέρουμε για να βγάλουμε τον ζουρλομανδύα τον διοικητικό της ΔΕΗ».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ