Χωρίς καραντίνα αλλά με δειγματοληπτικά τεστ και τήρηση πρωτοκόλλων θα έρχονται οι τουρίστες – Όλες οι οδηγίες

Χωρίς καραντίνα αλλά με δειγματοληπτικά τεστ και τήρηση πρωτοκόλλων οι τουρίστες στην Ελλάδα. Ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία στις 15 Ιουνίου. Από 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού προς τουριστικούς προορισμούς. Οι ημερομηνίες-κλειδιά.

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία πόλης και στις 15 Ιουνίου ξεκινά στην οιυσία η τουριστική περίοδος, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία.Οπως είπε στο χθεσινό διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

  • «Στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας», υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξειδίκευσε το σχέδιο «restart tourism». Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει σαφές και συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

  • Από 25 Μαϊου ανοίγει το γιώτινγκ, η πιο ασφαλής μορφή τουρισμού. Από την 1η Ιουνίου ξεκινούν τα κάμπινγκ, οι κατασκηνώσεις και τα ξενοδοχεία πόλης ενώ στις 15 Ιουνίου ξεκινούν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και καταλύματα.

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινούν απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο στο Ελ. Βενιζέλος ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις εξωτερικού και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Θα υπάρχει λίστα με τις χώρες που θα ανοίγουν οι πτήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός. Το άνοιγμα θα γίνει για μετακινήσεις από χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια. Για παράδειγμα, η Βουλγαρία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκατασταθούν οι σχέσεις.

Οι τουρίστες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα δειγματοληπτικών τεστ για να παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, υπογράμμισε.

Ειδικά μέτρα για την υγειονομική ικανότητα των προορισμών

Το σχέδιο του υπουργείου με την ονομασία «restart tourism» -όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού- είναι ένα σχέδιο που προβλέπει ασφάλεια για τους εργαζομένους, σεβασμό προς τους επισκέπτες, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και ενίσχυση των δομών υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, εξειδικεύοντας τα μέτρα για την επανεκκίνηση του τουρισμού: «ξεκινήσαμε μια χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο τουρισμός αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και στηρίζει ολόκληρες τοπικές κοινωνίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την Επανεκκίνηση του Τουρισμού