Δεύτερη ημέρα ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών - Την ανοδική του πορεία συνεχίζει ο Dow Jones μετά την "ένεση" των 2 τρισ. δολαρίων

Ώρα 18:00 – Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με κέρδη άνω του 3% στον απόηχο της συμφωνίας για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι έχουμε δεύτερη μέρα ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες πήραν τη σκυτάλη από τη θεαματική άνοδο των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Αυτή την ώρα ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη της τάξης του 3%, ενώ στο Μιλάνο σημειώνεται άνοδος 3,7%.

Άνοδος καταγράφεται και στο Λονδίνο με τον δείκτη FTSE 100 να έχει κέρδη άνω του 4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη της τάξης του 3,3%.

Ανοδικά συνεχίζει ο βιομηχανικός Dow Jones στις συναλλαγές της Τετάρτης, ενώ και ο ευρύτερος S&P 500 στον απόηχο της συμφωνίας Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων σε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 2 τρισ. δολ. για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας

Στo ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 537,34 μονάδες ή 2,60% στις 21.212,69 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 16,90 μονάδες ή 0,70% στις 2.464,65 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 7,59 μονάδες ή 0,11% στις 7.408,36 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing στα 172,99 δολ. με άλμα 46,10 δολ. ή 36% και ακολουθούν Nike με άνοδο 10,60% στα 80,20 δολ. και UnitedHealth Group με κέρδη 8,12% στα 237,65 δολ.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.