Δείπνο Μητσοτάκη – Ράμα με “μενού” τις διμερείς σχέσεις και τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας

Μητσοτάκης Ράμα διμερείς σχέσεις

Με την ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα για στο συνέδριο του 240ου Economist, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε δείπνο στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο ηγέτες κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει».

Οι δυο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία η οποία «πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών».

Εντατική εργασία για επίλυση ζητημάτων του παρελθόντος

Μητσοτάκης και Ράμα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Συμφώνησαν τέλος, να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

Από το newsroom του Economico, με πληροφορίες από το  ΑΠΕ

Καμία δημοσίευση για προβολή