Δείτε σε ένα video 2, 20 λεπτών πως λειτουργεί το εμβόλιο mRNA – Η απάντηση της επιστήμης στην ανθρώπινη αμφιβολία

Pfizer εμβόλιο κοροναϊός
  • Όσοι αμφιβάλλουν για το εμβόλιο του κοροναϊού, ας δουν αυτό το σύντομο βίντεο με την ιστορία των εμβολίων και ειδικά της mRNA τεχνολογίας.
Πριν 100 χρόνια η ισπανική γρίπη είχε στερήσει τη ζωή 50 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 4 διαδοχικά κύματα. Ευτυχώς για όλους μας η ισπανική γρίπη, η ιλαρά, η ερυθρά, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα Β έχουν πάψει πλέον να είναι θανατηφόρες χάρη στα εμβόλια που μας προσέφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει η επιστημονική έρευνα.
Σε αυτή την αλυσίδα της ανθρώπινης γνώσης, που έχει στόχο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή ειδικά των πιο ευάλωτων, έρχεται να προστεθεί και το εμβόλιο του κοροναϊού. Προϊόν μιας ιστορικά πρωτοφανούς και ασύγκριτης έως τώρα παγκόσμιας ερευνητικής και χρηματοδοτικής κινητοποίησης. Ένα πραγματικό δώρο της εξέλιξης του ανθρώπινου μυαλού και πολιτισμού.
Όσοι αμφιβάλλουν για το εμβόλιο του κοροναϊού και προβληματίζονται για την ταχύτητα με την οποία αδειοδοτήθηκε ή την τεχνολογία με την οποία κατασκευάστηκε, ας δουν αυτό το σύντομο αλλά πυκνό βίντεο με την ιστορία των εμβολίων και ειδικά της mRNA τεχνολογίας.

Διότι τελικά «ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση»…

  • Το explainer αυτό είναι μια πρωτοβουλία του Χρίστου Δήμα, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Έρευνας και Τεχνολογίας) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και μας υπενθυμίζει την προσφορά της επιστήμης στην ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή