Δεκαπέντε χρόνια φυλακή η ετυμηγορία για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο

  Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποινή κάθειρξης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Όπως αναμενόταν, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήχησε βαρύς για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν ανασταλτικό στην έφεση.

  Το Εφετείο αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενούς του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών, ενώ χορηγήθηκε και σε αυτούς αναστολή μέχρι την έκδοση της απόφασης στον επόμενο βαθμό.

  - Διαφήμιση -

  Το δικαστήριο παράλληλα, προέβη στην κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρώ για τον Γιαννη Ανθόπουλο συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.

  Ακόμη, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.

  Στους κ. Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

  Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

  Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

  Από το newsroom του economico.gr

  Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ