Δεκτή έγινε η μη μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της Folli Follie

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli Follie.

Έτσι, παρατείνεται το καθεστώς προστασίας και μη μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αλλά και ορκωτών ελεγκτών της εταιρείας έως ότου να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης ως μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών ο ταμίας της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Νοδαράκης. Ο μάρτυρας ανάφερε και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, πως η ζημιά των αιτούντων, δηλαδή των επενδυτικών είναι ολοκληρωτική.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες επενδυτές στρέφονται με την αίτηση τους κατά της Folli Follie, δηλαδή κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου που μετέχουν στο ΔΣ της εταιρείας, κατά των εναπομεινάντων μελών του ΔΣ αλλά και κατά ορκωτών λογιστών. Οι προσφεύγοντες επενδυτές ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι του ποσού των 2, 3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού για το «Άττικα». Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών η ενεχυρίαση της μετοχικής θέσης που έχει η Folli Follie στο «Άττικα» έγινε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Άρα, κατά τους επενδυτές η ενεχυρίαση έχει καταδολιευτικά στοιχεία που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των μετόχων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή