«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας!» διακήρυξε σε ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας!», ξεκαθάρισε σε ομιλία του στην Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα».

«Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»!», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την Ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ», σχολίασε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας «Τους τα έδωσαν ΟΛΑ!».

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως παρ’ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν στο παρελθόν για το χειρισμό του θέματος ανάμεσα σε διάφορες προηγούμενες κυβερνήσεις «κανένας Έλληνας πολιτικός δεν δέχθηκε ποτέ, να αναγνωρίσει έθνος, γλώσσα και ταυτότητα «Μακεδόνων». Κανένας!».

Εξήγησε, επίσης πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Σαμαράς επανέρχεται στη σταθερή θέση του να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας αν και ως πρωθυπουργός συζητούσε για σύνθετη ονομασία erga omnes. Τονίζει, επίσης, πως ακόμα και «αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του», οι «οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν», αφού όπως εξηγεί: «Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές».

«Άλλωστε» συμπλήρωσε «είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούνσκέτα «Μακεδόνες»!»

Καυτά θέματα Σκοπιανό – Πατριωτισμός

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως ο πατριωτισμός γίνεται ξανά επίκαιρος – παντού και διευκρίνισε: «Όχι ως μισαλλόδοξος εθνικισμός. Όχι ως μίσος για τον άλλο… Αλλά ως αγάπη για την πατρίδα».

Άλλωστε όπως είπε: «Μόνο λαοί που είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι, μπορούν να κάνουν άλματα…».

«Ο Πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά σε μας εδώ, το προβλέπει και το Σύνταγμά μας: Το ακροτελεύτιο άρθρο του, το 120, το παλαιότερο 114, επιτάσσει ότι η τήρηση του παρόντος – δηλαδή του δημοκρατικού Συντάγματος – επαφίεται ΠΟΥ;

Στον Πατριωτισμό των Ελλήνων!».

Χαρακτήρισε ακόμα «εκτρωματική» τη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την άποψη πως «μελλοντικά η Ελλάδα θα αποδεσμευτεί από τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις αυτής της συμφωνίας».

Όχι σε μεγάλο συνασπισμό

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε κατά ενός μεγάλου συνασπισμού τονίζοντας πως η «ΝΔ είναι ακόμα η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη κάνει πράξη στα δύσκολα» αλλά «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!».

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή