Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, δεν υπάρχει λόγος, διαβεβαιώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Την πρόθεση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία.”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “αυτό που έχει σημασία να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι είναι ότι εμείς θα κάνουμε προγραμματισμός για τις προσλήψεις και των εκτάκτων”.

Συγκεκριμένα ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι:

  • “Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπάλληλων”, τόνισε σε κάθε περίπτωση, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις στο δημόσιο.
  • “Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία”, είπε.
  • “Προχωράει η διαδικασία πρόσληψης στην ειδική αγωγή, στο υγειονομικό προσωπικό (2.500 γιατρούς και λοιπό προσωπικό),
  • Προωθείται η διαδικασία πρόσληψης για 1.500 ειδικούς φρουρούς η οποία και εκτιμά πως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Για το ζήτημα που προέκυψε με τις περίπου 9.000 υπεράριθμες έκτακτες προσλήψεις στο Δημόσιο κατά τους μήνες Απρίλιο- Μάιο- Ιούνιο του 2019, υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων με τις συμβάσεις να τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει οι συμβασιούχοι πως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παρόλα αυτά, επεσήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία.