Δένδιας προς αντιπολίτευση: Μη δείτε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ με κομματική θεώρηση. Οι καιροί δεν είναι ομαλοί

Την αρραγή ενότητα του πολιτικού κόσμου, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και σε μία συγκυρία που υπάρχει υπαρκτή, όπως είπε, απειλή, έθεσε ως τη μεγάλη πρόκληση της συγκυρίας ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, την οποία σημειωτέον, αν και ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσε. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επηρεάσει η κομματική θεώρηση των πραγμάτων την κρίση των κομμάτων και των βουλευτών στην ψήφιση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι, δυστυχώς οι καιροί δεν είναι οι πλέον ομαλοί. Αυτό που είναι κεφάλαιο της χώρας, είναι η αρραγής της ενότητα, το πολιτικό σύστημα μετά και την δεκαετή εμπειρία της κρίσης οφείλει να αντιλαμβάνεται την υπαρκτή απειλή και να την αντιμετωπίσει με όπλο ακριβώς αυτή την αδιατάρακτη εθνική ομόνοια» τόνισε ο Νίκος Δένδιας, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη συμφωνία καθώς, όπως τόνισε, αυτή είναι προς το συμφέρον της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις 

Αναφερόμενος στη συμφωνία συνεργασίας ξεκαθάρισε πως το στάτους της Σούδας που είναι 4+ δεν ισχύει και για όλες τις άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, η συμφωνία για την εγκατάσταση της Αλεξανδρούπολης για τα ελληνικά συμφέροντα είναι πολύ σημαντική. Πρόσθεσε, δε, ότι  «η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με φρενήρη ρυθμό για να καταλήξουν οι δύο πλευρές  σε αυτό το κείμενο, γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία βοηθάει στη σταθερότητα με την αύξηση του αμερικανικού αποτυπώματος στη χώρα μας.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι  με τη συμφωνία αυτή, η χώρα μας δεν παίρνει ένα μεταχειρισμένο υλικό από τις ΗΠΑ που θα μας κόστιζε, ακόμα και δωρεάν να μας δινόταν, πολλά χρήματα για να το ενσωματώσουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά τεχνογνωσία και πρόσβαση σε προηγμένα τεχνολογικά οπλικά συστήματα.

«Αυτό είναι το νόημα αυτής της συμφωνίας. Ζητάμε και θα λάβουμε τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων για να υποδεχθούν αυτό το τεχνολογικά προηγμένο υλικό και να έχουμε πρόσβαση και να τα χρησιμοποιούμε», κατέληξε.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή