Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων - Ανεξάρτητος δηλώνει και ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται καθώς όπως είπε θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Αύριο αναμένεται μάλιστα να καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Εν αναμονή της συγγνώμης Σαρίδη

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά, το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων απομένει με πέντε βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σαρίδης που εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε τελεσίγραφο στον Γιάννη Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς τον κάλεσε να καταθέσει την έδρα του.

Ακολουθεί διάλυση;

Εάν αποχωρήσουν τελικά οι κύριοι Σαρίδης και Φωκάς πέφτει στους τέσσερις και παύει να  υφίσταται ως κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Κατ’ επέκταση, αυτό συνεπάγεται απώλεια της μίας θέσης αντιπροέδρου που δικαιούνται, αυξημένη παρουσία στη Βουλή, μετακλητούς υπαλλήλους και άλλα.

Μέχρι την επίσημη  ανακοίνωση της αποχώρησης των βουλευτών η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από τους βουλευτές:

Γεωργιάδης Μάριος
Λεβέντης Βασίλης
Καβαδέλλας Δημήτριος
Σαρίδης Ιωάννης
Φωκάς Αριστείδης
Μεγαλομύστακας Αναστάσιος

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα