Διευκρινίσεις Παπαευαγγέλου για τη διπλή μάσκα

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση διπλή μάσκας (double masking) έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με νέα έρευνα του CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ) η διπλή χρήση μάσκας εμφανίζει αποτελεσματικότητα κατά της μετάδοσης του Κορονοϊού 96% ενώ η μία μάσκα 84,3%.

 

Η κ. Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως όταν λέμε διπλή μάσκα εννοούμε ιατρική μάσκα και από πάνω υφασμάτινη και όταν λέμε υφασμάτινη εννοούμε καλής ποιότητας υφασμάτινη μάσκα με 3 στρώσεις υφάσματος…

Καθοριστικής σημασίας, όπως τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου είναι η σωστή χρήση της μάσκας. Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί ότι η μάσκα για να προστατεύει πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος, να είναι φτιαγμένη από ύφασμα καλής ποιότητας και με τρεις στρώσεις υφάσματος και βέβαια να γίνεται σωστή χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», συμπλήρωσε.

«Για παράδειγμα πρέπει να φροντίζουμε να μην υπάρχει κενό στο πλάι και να γίνει κατανοητό ότι δεν προστατεύουν ικανοποιητικά οι υφασμάτινες μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο με μονή στρώση υφάσματος. Ενώ οι υφασμάτινες μάσκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να πλένονται συχνά και να σιδερώνονται. Βέβαια δεν αρκεί να φοράμε μάσκα, αλλά πρέπει να κάνουμε σωστή χρήση μάσκας. Αυτό που βλέπουμε πάρα πολλές φορές, κόσμο να κυκλοφορεί με τη μύτη απ’ έξω ή τη μάσκα στο σαγόνι… Προφανώς αυτό δεν προστατεύει ούτε τον ίδιο ούτε τους άλλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή