Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμπλοκή μετά το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου – Γιατί άλλαξε η πρόεδρος στην νέα σύνθεση των δικαστών

δίκη Χρυσή Αυγή

Νέα εμπλοκή προέκυψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός επικαλούμενος προκατάληψη.

Στη νέα σύνθεση του δικαστηρίου που θα εξέταζε το αίτημα του Γιάννη Λαγού, η πρόεδρος δήλωσε κώλυμα και αυτοεξαιρέθηκε, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη υπήρξε και νέα αλλαγή στην σύνθεση του δικαστηρίου που πλέον εξετάζει το αίτημα Λαγού, αλλά η συνέπεια είναι να καθυστερεί η διαδικασία και η απόφαση επί των ποινών.

Η εισαγγελέας πάντως εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες», ανέφερε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

«Εδώ δεν έγινε δίκη προσώπων αλλά δίκη ιδεών», ανέφερε, από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κλείνοντας την δική του τοποθέτηση.

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε τέσσερις πρώην βουλευτές, καθώς και σε οκτώ κατηγορουμένους.

Ωστόσο, ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου, κατηγορώντας το για προκατάληψη.

Προκλητικός ο Λαγός

Ο καταδικασμένος ευρωβουλετής ακολουθεί παρελκυστική τακτική με στόχο να προκαλέσει καθυστέρηση,  καθώς η στάση του δεν επηρεάζει επι της ουσίας τη διαδικασία της απονομής των ποινών που αναμένεται να ακολουθήσει.

Μετά την διακοπή και αλλαγή σύνθεσης του δικαστηρίου για να εξεταστεί το αίτημά του, έκανε ένα ακόμη σόου στην αίθουσα λέγοντας προκλητικά: «Ετσι μπράβο …Εναν έναν τους στέλνουμε σπίτια τους»…. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φώναζε και για τη διαδικασία λέγοντας πως “έπαιξαν με τις αθώες ζωές 67 ατόμων”.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή