Δήλωσε κώλυμα ο Αναστόπουλος και δεν κατεβαίνει στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός – Προμηθέας

Δεν θα διευθύνει τελικά την αναμέτρηση Ολυμπιακού – Προμηθέα στο ΣΕΦ ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος, καθώς δήλωσε κώλυμα.

Ο διεθνής διαιτητής με επίσημο έγγραφο που απέστειλε στην ΚΕΔ την Τετάρτη (8/5), λίγες ώρες πριν το ματς των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει να μεταβεί στο ΣΕΦ για το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Basket League. Υπό το φόβο της σωματικής του ακεραιότητας, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος τελούσε υπό αστυνομική προστασία τις τελευταίες μέρες, ενώ περίπου 100 οπαδοί βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Αναστόπουλου, απειλώντας και βρίζοντας τον διεθνή διαιτητή.

Σχετικά με τον σημερινό αγώνα, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι χθεσινές ντροπιαστικές εικόνες έξω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, όπως επίσης οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και η στοχοποίηση ανθρώπων.

Από χθες βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους αρμόδιους εισαγγελείς προκειμένου στο σημερινό αγώνα Ολυμπιακού – Προμηθέα να διαφυλάξουν την τάξη και να αποδώσουν ευθύνες σε όποιον προβεί σε έκνομες ενέργειες, αλλά και σε όποιον οδηγήσει με πράξεις ή παραλείψεις του σε ακραίες καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό έχω αιτηθεί την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων.

Καλώ τέλος, όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να πυροδοτούν το κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα». Μάλιστα, ανέφερε πως έχει αιτηθεί την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού για την αναμέτρηση, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]