Διμέτωπος της Φώφης Γεννηματά απέναντι σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη

Την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής, «για να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφ. «Έθνος της Κυριακής»

Η Κυρία Γεννηματά πιστεύει ότι η αλλαγή αυτή απαιτεί ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής «με προοδευτική διακυβέρνηση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτό έχει ως προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».

Επίθεση στην κυβέρνηση

 Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους» και οι οποίοι «δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια».

Οι συντάξεις

 Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις, είπε ότι εφόσον η κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο και επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει παρά να ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής «με την οποία καταργείται η σχετική διάταξη των περικοπών που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν» ενώ κάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη «να δεσμευτεί για το ζήτημα αυτό ενώπιον του ελληνικού λαού και να ψηφίσει την πρόταση μας».

Οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ.

 Εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι με κάθε μέτρο της κυβέρνησής του «αποδομεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος και το ευτελίζει σε “σωματείο ελεημοσύνης”» είπε:

“Tο Κίνημα Αλλαγής έχει δέσμη προτάσεων με την επαναφορά καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με τον καθορισμό μηνιαίου πλαφόν, την πραγματική στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού”.

Ο χρόνος των εκλογών

Περισσότερα σε λέξεις

 Σε σχέση με το χρόνο των εκλογών, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες «με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή».

 Αναφορικά με το Μακεδονικό, είπε ότι βασική άποψη του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι «η λύση θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριστικά και αποτελεσματικά όλα τα θέματα αλυτρωτισμού. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και “μακεδονικής” γλώσσας “πυροδοτεί” τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «γέννημα- θρέμμα και ηγέτη μιας βαθιάς συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης» ενώ «κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της Δεξιάς».

Καμία δημοσίευση για προβολή