Δημοσκόπηση Marc: Μόνος του ο Μητσοτάκης, σε πτώση ο Ανδρουλάκης, βλέπει τη δεύτερη θέση ο Κασσελάκης

Τέσσερα είναι τα βασικά ευρήματα της νέας δημοσκόπησης, της Marc για τις ευρωεκλογές, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
  • Η αυξημένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αποτελεί το κυρίαρχο ατού της Νέας Δημοκρατίας
  • Η πρωτοκαθεδρία του πρωθυπουργού στον πολιτικό χώρο του Κέντρου που στερεί ελπίδες διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο αυτόν και αποστερεί το ΠΑΣΟΚ από τις παραδοσιακές δεξαμενές του.
  • Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν το υψηλό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, το οποίο έχουν κατοχυρώσει ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου χρόνου.Και αυτά παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση των αρνητικών αξιολογήσεων για την κυβέρνηση, με αιχμή το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που ταλανίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών
  • Η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε τις τελευταίες 35 ημέρες σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες (σχεδόν το 20% της δύναμής του), με αποτέλεσμα να το προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων (μακριά ωστόσο από τους στόχους του). Στην εξέλιξη αυτή κρίσιμη θεωρείται η κάθοδος του Ανδρέα Λοβέρδου με δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές αλλά και οι παλινωδίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σε ζωτικά θέματα της επικαιρότητας, που υποδηλώνουν σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας.
ektimisi-apotelesmatos-euroekloges

Η Νέα Δημοκρατία και ο πήχης του 2019

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και αυτής της δημοσκόπησης από την Marc η κυβερνητική παράταξη διατηρεί βάσιμες ελπίδες να πιάσει (ή και να ξεπεράσει) τον πήχη του 2019, που είναι ο ανεπίσημος εκλογικός στόχος εν όψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, απέφυγε τις εκλογικές εκτιμήσεις δηλώνοντας ότι στόχος του είναι “το καλύτερο δυνατό” για τη Νέα Δημοκρατία.
Στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 34-35% και αποσπά προβάδισμα 20- 21,5 μονάδων.

Καμία δημοσίευση για προβολή