Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Η πλειοψηφία αποδίδει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στον τουρισμό

Δημοσκόπηση MRB

Προβάδισμα 15,9% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB και παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Star.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,7%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,7%.

Το «άλλο κόμμα» ακολουθεί στο 3,6%, 4,8% είναι το ποσοστό των λευκών, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,2%.

Δείτε επίσης: Πού το πάει ο Ερντογάν – Μέτωπο ακόμα και με τη Μέρκελ. Αδιανόητοι ισχυρισμοί και απειλές. Ετοιμάζονται ευρωπαϊκές κυρώσεις

Το 48,4% αποδίδει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στον τουρισμό

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μας βρίσκει σε καλύτερη κατάσταση, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Οι περισσότεροι πολίτες (48,4%) αποδίδουν το δεύτερο κύμα στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό και ακολουθούν η απειθαρχία στα μέτρα (42,8%), τα μέσα μεταφοράς (39,6%), ο συνωστισμός στην εστίαση και τη διασκέδαση (29,6%).

Το 56% θεωρεί ότι το σύστημα υγείας σίγουρα/μάλλον θα τα καταφέρει τελικά, αν και το 64% θεωρεί λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Το 52,1% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» στο ερώτημα εάν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορoνοϊό, ενώ δύο στους τρεις θεωρεί ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τον κορoνοϊό.

Διαβάστε ακόμη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή