Δημοσκόπηση MRB: Σταθερή η υπεροχή της ΝΔ στο 7,5%.  Μόνο το το 2,8% αξιολογεί τις υποκλοπές ως κρίσιμο θέμα

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερή η υπεροχή της ΝΔ στο 7,5%.

Νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μετά τη ΔΕΘ, αυτή της MRB για τον του τηλεοπτικό σταθμού OPEN επιβεβαιώνει τη σταθερή υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, διαφορά της τάξης των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων (στην αναγωγή επί των εγκύρων) διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφορικά τώρα με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,6% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει ποσοστό 12,1%. Τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 με 4,2% και 3,5% αντίστοιχα.

Eίναι αξιοσημείωτο ότι από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο του 2022, δεν άλλαξε διόλου το πολιτικό σκηνικό: η ΝΔ κέρδισε 0,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 0,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απώλεσε 0,1%, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 παραμένουν σταθερά.

Με αναγωγή στα έγκυρα (χωρίς την αποχή και τα λευκά) τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 31,3%,
  • ΣΥΡΙΖΑ 23,8%,
  • ΠΑΣΟΚ 11,7%,
  • ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4,4%
  • ΜέΡΑ25 3,7%.

 Μόνο το το 2,8% αξιολογεί τις υποκλοπές ως κρίσιμο θέμα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Μαύρος οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 56,2% απαντούν ότι η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που τους απασχολεί ενώ η ανεργία έρχεται δεύτερη με ποσοστό 11,8%. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά και η εγκληματικότητα ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά ενώ μόλις το 2,8% αξιολογεί τις υποκλοπές ως το βασικότερο ζήτημα που απασχολεί.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες την παρουσία στη ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θετικά αξιολογούνται: ο Πρωθυπουργός από το 28,7, o Αλέξης Τσίπρας από το 19,6 και ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 10,6%.

Το δίλημμα “σταθερότητα ή χάος” που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει το 34% των ερωτηθέντων ενώ ποσοστό 43,5% απαντά ότι δεν τον εκφράζει καθόλου. Αντιστοίχως το “οικογενειοκρατία ή προοδευτική συμμαχία” που έθεσε ως δίλημμα ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει το 28,3% και δεν εκφράζει το 45,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 38,9% των ερωτηθέντων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29%

  • Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ (22/09/2022) η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διαμορφώνεται στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή