Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 24 μονάδες έφτασε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι βουλευτές έχουν “κερδίσει” τους πολίτες

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Opinion Poll η ΝΔ έχει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Διαφορά 24 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το βαρόμετρο της Opinion Poll στην Α’ Αθηνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος Πρωθυπουργός σε ποσοστό 55% έναντι 14,8% του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τους ερωτώμενους στην Αθήνα.

Ειδικότερα σε ερώτηση των πολιτών για το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, το ΚΚΕ  είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη “βλέπει” το 2,2%.

Οι πολίτες ανέδειξαν μάλιστα, ανάμεσα στους βουλευτές, πρώτο τον Βασίλη Κικίλια σε δύο κατηγορίες, αυτή του πιο δραστήριου βουλευτή της Α’ Αθηνών σήμερα – με ποσοστό 32,3% και του βουλευτή που θα ψήφιζαν αν ήταν τώρα υποψήφιοι, με ποσοστό 51,0%.

Στη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες βρίσκεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, παρ’ ότι δεν έχει κάποια κυβερνητική θέση και ακολουθούν οι Ν. Κακλαμάνης, Θ. Πλεύρης, Αγγ. Συρίγος.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Α’ Αθήνας δείχνουν τις προτιμήσεις τους στους βουλευτές που γνωρίζουν και που εν ολίγοις ψήφισαν και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 54% και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Καμία δημοσίευση για προβολή