Δημοσκόπηση Pulse: Το 48% των Ελλήνων θεωρεί σκευωρία τη Novartis- Θετική η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης

Ξεκάθαρο προβαδισμα 17 μονάδων για την κυβέρνηση: 39,5% για τη ΝΔ έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η θετική αξιολόγηση για τις κινήσεις της κυβέρνησης και για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, φαίνεται πως έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στην ελληνική κοινωνία καθώς επανήλθαν η αισιοδοξία και η ελπίδα για το μέλλον.

Σε επίπεδο ποσοστών, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 13,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον και ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, άγγιξε το 64%, ενώ το 54% θεωρούν θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ , στη δημοσκόπηση αυτή εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 27% από την κυβέρνηση (16% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 11% καλά όπως περίμενα) ενώ το 40% απαντά άσχημα όπως περίμενα, 19% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα και 14% δεν απαντά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα έχει πάει άσχημα (37% άσχημα όπως περίμενα – 20% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα) ενώ το 27% καλά (7% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 20% καλά όπως περίμενα). 16% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, to 48% θεωρεί (σίγουρα ναι 28% και μάλλον ναι 20%) ότι υπήρξε διάθεση στοχοποίησης πολιτικών προσώπων, το 21% θεωρεί ότι δεν γνωρίζει και το 31% θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον δεν υπήρξε.

dimo1

dimo2

dimo3

dimo4

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή