Δημοσκόπηση: Το 46% των Ελλήνων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup

Ανοίγει κι’ άλλο η «ψαλίδα» στη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεχίζει την ανοδική του πορεία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης και η αντίδραση των πολιτών απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται  το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, με 2%, 2,6% και 1,5% αντίστοιχα.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, ενώ το 30% έχει θετική άποψη. Στο πεδίο της οικονομίας, το 47% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup.

Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ερώτημα πως κρίνουν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, σε ποσοστό 69% εξέφρασε αρνητική άποψη, εν αντιθέσει με το 29% που απάντησε θετικά.

Η συμφωνία του Eurogroup

Στο πεδίο της οικονομίας, το 46% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ το 32% την αξιολογεί θετικά.

Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το 47% την αξιολογεί αρνητικά για τη ρύθμιση του χρέους.

Επιπλέον, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Το 50% κατά των πρόωρων εκλογών

Τέλος, το 48% επιθυμεί να γίνουν τώρα πρόωρες εκλογές, ενώ το 50% δεν επιθυμεί αυτή την εξέλιξη.

Το 18% συμφωνεί με τον Μπαρμπαρούση

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην έρευνα, το 18% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη που είχε εκφράσει ο Κώστας Μπαρμπαρούσης στη Βουλή, δηλαδή να παρέμβει ο στρατός και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας. Το 72% διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή