Δραματικό μήνυμα Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση – 7.000 στρατιώτες παίρνουν θέσεις σε όλη την χώρα

Μακρόν Γαλλία

Με το δραματικό μήνυμα πως «η Γαλλία δέχεται επίθεση», ο Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε πως η χώρα του δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στο γαλλικό έθνος από την Νίκαια και το σημείο της άγριας δολοφονίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Απευθυνόμενος στο γαλλικό έθνος, ο Μακρόν είπε πως «η χώρα μας είναι υπό επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών» και πρόσθεσε ότι «επιτίθενται στη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της ελευθερίας και της επιθυμίας της να μην υποκύψει στην τρομοκρατία».

Θα αναπτυχθούν 7.000 στρατιώτες σε όλη την επικράτεια

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού στρατιωτών για την προστασία ευαίσθητων χώρων, όπως οι τόποι λατρείας και τα σχολεία.

«Θα αναπτυχθούν από τρεις χιλιάδες στρατιώτες που είναι σήμερα, συνολικά επτά χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης δύναμης «Sentinel» για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Μακρόν.

Η Γαλλία έχει ήδη αυξήσει τον συναγερμό ασφαλείας στην επικράτειά της στο ανώτατο επίπεδο και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Τυνήσιος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης της επίθεσης είναι Τυνήσιος, 21 ετών, ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι και εκτιμάται ότι έδρασε μόνος – ότι ήταν, δηλαδη, ένας από τους λεγόμενους “μοναχικούς λύκους”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Τα τρία θύματα της άγριας επίθεσης

 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ενώ το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία. Κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Καμία δημοσίευση για προβολή