Δυνατό «καλοσώρισμα» επεφύλαξε η Wall Street στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

Μπάϊντεν σαρωτικά νομοσχέδια

Δυνατό «καλοσώρισμα» επεφύλαξε η Wall Street στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν σε επίπεδα ρεκόρ. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο Nasdaq.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 257 μονάδες ή 0,8% στο επίπεδο-ρεκόρ των 31.188,38 μονάδων. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,4% στις 3.8531,85 μονάδες με πρωταγωνιστή των κλάδο υπηρεσιών επικοινωνίας. Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε σχεδόν 2% στο νέο ιστορικό υψηλό των 13.457,25 μονάδων, με ώθηση από τη μετοχή της Netflix.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+3,9%) και Apple (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (-1,6%) και Goldman Sachs (-1,3%).

Η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο υπηρεσίας streaming Netflix έκανε άλμα 18,08% προσθέτοντας 40 δισ.δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της εταιρείας από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον να δανείζεται δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτεί τα τηλεοπτικά σόου και τις ταινίες της. Σε άνοδο και οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της ομάδας FAANG, με τη μετοχή του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet, να καταγράφει κέρδη άνω του 5%.

Αναφορικά με την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από το Τζο Μπάιντεν, αναλυτές επεσήμαναν ότι η αγορά αντέδρασε με σχετική καθυστέρηση, αλλά σήμερα η ανταπόκρισή της είναι ιδιαίτερα θετική. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για το νέο «κεφάλαιο», αποδεικνύοντας αυτή την ετοιμότητα με τη δυναμική επιστροφή τους στην αγορά.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,5% στα 53,24 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.866 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στο 1,09% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2113 δολ.

Καμία δημοσίευση για προβολή