Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση το 86% των πολιτών. Οι 6 στους 10 ζητούν εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, σε ποσοστό 86%. Το  56% των Ελλήνων ζητάει να γίνουν τώρα εκλογές, με το 74% εκτιμά ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Αυτά είναι τα βασικά ευρύματα στο Πολιτικό Βαρόμετρο που ανακοίνωσε η  Public Issue.

Μητσοτάκης – Τσίπρας 42-26

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων, ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Το 31% απαντά «κανένας από τους δύο».

Έκτος σε δημοφιλία ο πρωθυπουργός

Σε ότι αφορά στη  δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε σειρά σε δημοφιλίας, πίσω από τον κ. Λεβέντη.  Μικρότερη δημοτικότητα από τον πρωθυπουργό έχουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται δημοφιλέστερος συγκεντρώνοντας 45% θετικές γνώμες (53% αρνητικές), και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 41% (-56%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38% (-54%), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 36% (-60%), ο Βασίλης Λεβέντης με 28% (-68%), ο Αλέξης Τσίπρας με 25% (-74%), ο Πάνος Καμμένος με 19% (80%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11% (85%).

Παράσταση νίκης για τη Ν.Δ.

Στην  παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 74%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 18% και «άλλο κόμμα», απαντά το 8%.

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»: Το 34% προτιμά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το 45% καμία από τις δύο επιλογές.

Εκλογές τώρα

Οι πολίτες σε ποσοστό 86% εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, το 14% ικανοποιημένοι και 1% εμφανίζεται χωρίς γνώμη.

Έτσι,  σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται.

Δείτε στη συνέχεια την εικόνα των κομμάτων

[more]
Δυσμενές εμφανίζεται το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία στην ερώτηση για το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του κάθε πολιτικού κόμματος.

Γιατον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, το 33% απαντά πως περνά κρίση.

Για τη ΝΔ το 34% θεωρεί πως έχει μέλλον και προοπτική.

Για τη Χρυσή Αυγή το 6% απαντά πως είναι ενωμένο.

Για το  Κίνημα Αλλαγής το 12% απαντά πως περνά κρίση.

Το ίδιο για το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, το 4% και το 7% αντίστοιχα εκτιμούν πως τα δύο αυτά κόμματα περνούν κρίση

Για το ΚΚΕ το 21% απαντά πως είναι εγγύτερα στα συμφέροντα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Για την Ένωση Κεντρώων, οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες: Το 3% απαντά πως περνάει κρίση το κόμμα του Β. Λεβέντη και ακόμη ένα 3% απαντά πως είναι κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης.

Απαισιόδοξοι οι πολίτες

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον καθώς, το 55% θεωρεί ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει, ενώ το 36% πως θα μείνει στάσιμη.

Αντίστοιχα, το 51% θεωρεί πως θα χειροτερέψει η κατάσταση της χώρας ενώ το 35% απαντά πως θα μείνει ίδια.

Ταυτόχρονα, το 77% απαντά πως τα πράγματα βαδίζουν προς τη λάθος κατεύθυνση και το 15% σε σωστή κατεύθυνση
Για τους 2 αξιωματικούς

Το 83% κρίνει πως ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές Έβρου, ενώ το 12% την αποδίδει σε τυχαίο περιστατικό.

Ως προς τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, το 72% απαντά πως θα πρέπει να τους δοθεί και να μην εκδοθούν στη γειτονική χώρα και το 20% απαντά πως θα πρέπει να εκδοθούν.

Μόνο το 5% συμπαθεί τον Ερντογάν 
Τέλος, στον απόηχο της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σημειώσει δραματική πτώση, καθώς το 94% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον τούρκο πρόεδρο και μόλις το 5% έχει θετική άποψη.
Με δυό λόγια

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην μπορούν να διαχειριστούν τα ζωτικά θέματα της χώρας. Η επίπτωση της εντύπωσης αυτής που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη είναι δυσμενέστατη και για τον πρωθυπουργό.

[/more]

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή