Εδραιώνεται η παρουσία της Eurobank στην αγορά της Κύπρου: Ανέβασε τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα στο 26%

Εδραιώνεται η παρουσία της της Eurobank στην αγορά της Κύπρου

Εδραιώνεται η παρουσία της της Eurobank στην αγορά της Κύπρου, μετά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η Eurobank προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 13,4%, ανεβάζοντας τη συμμετοχή της  στην Ελληνική Τράπεζα στο 26%, καθώς κατείχε ήδη ποσοστό 12,6%.Ο υπερδιπλασιασμός του ποσοστού της στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου την καθιστά πλέον το μεγαλύτερο μέτοχό της

Ειδικότερα, ο ελληνικός όμιλος αποκτά το 13,4% της Wargaming, η οποία παραμένει μέτοχος στην τράπεζα με ποσοστό περί το 6,8%. Πρόκειται για μία κίνηση που καθιστά την Eurobank κρίσιμο παράγοντα στην κυπριακή οικονομία, καθώς πέραν της Ελληνικής Τράπεζας δραστηριοποιείται στη Μεγαλόνησο με μεγάλη επιτυχία μέσω της θυγατρικής της Eurobank Cyprus, που ειδικεύεται στην επιχειρηματική πίστη.

Τα κέρδη εννεαμήνου της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ελληνική Τράπεζα πέτυχε στο εννεάμηνο κέρδη 76,4 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας κυρίως τις βελτιωμένες επιδόσεις εσόδων και την αντιστροφή ορισμένων ζημιών απομείωσης.

Τα νέα δάνεια έφτασαν αυτήν την περίοδο τα 800 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 30% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2021.

Η χρηματοδότηση τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η τεχνολογία, η φιλοξενία, οι μεταφορές και η ναυτιλία παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για την τράπεζα.

Εξάλλου, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του τριετούς πλάνου μετασχηματισμού της, με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προκλήσεων, το ξεκλείδωμα όλων των δυνατοτήτων της τράπεζας και την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή