Εφιαλτικά σενάρια ακόμα και για blackout στη Βρετανία, προειδοποίηση από την αρμόδια εταιρεία

Από το κακό στο χειρότερο βαίνει η κατάσταση στη Βρετανία, η οποία εκτός από την ακρίβεια, την πολιτική αστάθεια, τις συνέπειες του Brexit και διάφορες άλλες κρίσεις, τώρα απειλείται και με έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, για πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης στις οκιακές τους δραστηριότητες για το βράδυ της Τρίτης προειδοποίησε τους Βρετανούς η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, National Grid (σ.σ. σαν να λέμε η ΔΕΗ της χώρας αυτής, αλλά περιλαμβάνοντας και το φυσικό αέριο), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα περιθώρια των αντοχών της.

«Λιγότερη διαθέσιμη παραγωγή»

Η προειδοποίηση της εταιρείας για το «στενό περιθώριο ηλεκτροδότησης» τίθεται σε ισχύ από τις 7 το απόγευμα τοπική ώρα (9 ώρα Ελλάδας), όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέφουν από τη δουλειά, θα μαγειρεύουν για το δείπνο τους και θα χρησιμοποιούν τις οικιακές συσκευές. Η National Grid εκδίδει προειδοποιήσεις όταν «ενδέχεται να υπάρξει λιγότερη διαθέσιμη παραγωγή» από αυτή που οι φορείς εκμετάλλευσης αναμένουν ότι θα χρειαστεί «για να καλυφθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε πανεθνικό επίπεδο».

Πτώση της θερμοκρασίας

Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει με την πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα, καθώς η Βρετανία εισέρχεται στους χειμερινούς μήνες. «Οι προειδοποιήσεις αποτελούν σήμα ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πίεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας είναι υψηλότερος από αυτά που ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της National Grid. Σημειώνεται ότι και η Βρετανία υποφέρει από δραματικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή