Έφοδος της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ – Σε χώρο παρασκευής μολότοφ είχε μετατραπεί το κτίριο (video)

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ μετά τις καταγγελίες φοιτητών ότι γίνεται κατασκευή μολότοφ εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές από τις μέχρι τώρα έρευνες εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια. Οι αστυνομικοί εστίασαν τις έρευνες στον συγκεκριμένο χώρο καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως έχει μετατραπεί σε χώρο προπαρασκευής μολότοφ εν όψει και της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η επιχείρηση της αστυνομία έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση, εκ μέρους της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι στις εγκαταστάσεις αυτού καταγράφονται επεισόδια ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ η Σύγκλητος: «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων (δίπλα στην πρώην ΑΣΟΕΕ) που τελούσε υπό κατάληψη, η Σύγκλητος σημείωνε ότι «σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι «το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος» και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιχείρηση επισημαίνοντας: «Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες. Τα ΑΕΙ αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες τους» και «οι νόμοι εφαρμόζονται, η τάξη επιστρέφει στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα δοθεί και φωτογραφικό υλικό μέσα από την πρώην ΑΣΟΕΕ από τα ευρήματα της αστυνομίας προκειμένου «να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τι συνέβαινε στα ΑΕΙ όλα αυτά τα χρόνια· όλα αυτά τελειώνουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι «η Αθήνα αποδίδεται στους κατοίκους της· οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς».

Τοποθετούμενη για την εν εξελίξει αστυνομική επιχείρηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε κατόπιν απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ