«Εγώ είμαι η αρχηγός και κάνω τις επιλογές μου» λέει η Φώφη Γεννηματα- «Πάμε αριστερά» εξήγησε ο Μαλέλης

Η Κυρία Φώφη Γεννηματά με τον υπεύθυνο στρατηγικής Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Σταμάτη Μαλέλη. Δύο γραμμές που ζαλίζουν τους ψηφοφόρους τους...

Δύο δηλώσεις καθορίζουν πλέον τη νέα πορεία το ΚΙΝ.ΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε στον ALPHA ότι εκείνη είναι η αρχηγός του Κινήματος και έχει την ευθύνη των αποφάσεων και ο εκπρόσωπος της Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. «θα πάει αριστερά».

Η Κυρία Γεννηματά είπε συγκεκριμένα: «Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος και έχω την υποχρέωση και το καθήκον να κάνω τις επιλογές και την αξιολόγηση των στελεχών και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος».

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ το θέμα με τον Ευ. Βενιζέλο, η ίδια υπογράμμισε πως δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. «Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ’ αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.  Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθώς και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη πέρασε στην αντεπίθεση. «Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή… Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ.Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Σταμάτης Μαλέλης, δίνοντας την επίσημη θέση του Κινήματος ξεκαθάρισε ότι η «στροφή στα αριστερά» είναι αυτό που επιδιώκει τώρα το κόμμα.

Τις τελευταίες ώρες το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά επιχειρεί να πείσει τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματός της ότι η απόφασή της για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχει δικαιολογητική βάση την ανάγκη να εκπέμψει μηνύματα «αντιδεξιάς στόχευσης».

 

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή