”Είναι ακατανόητο, η κυβέρνηση να υπονομεύει την αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων” τονίζει ο Μανιάτης (video)

Την άμεση ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας, τόνισε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ οι έρευνες υδρογονανθράκων, ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed και το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia αποτελούν τα τρία πανίσχυρα όπλα της Ελλάδας για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη της Μεσογείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακατανόητη αδιαφορία, διώχνοντας τους επενδυτές και χάνοντας την ευκαιρία να προκύψουν έσοδα δισεκατομμυρίων, τα οποία θα στήριζαν άμεσα και αποτελεσματικά το υπό κατάρρευση ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

”Διαθέτουμε 3 πανίσχυρα διπλωματικά όπλα”

”Όταν το φθινόπωρο 2014 παρουσιάσαμε στον Λευκό Οίκο, στη σύμβουλο ενέργειας του Προέδρου Ομπάμα, τις έρευνες υδρογονανθράκων, τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed και το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia (Ισραήλ – Κύπρος – Κρήτη – Αττική), για πρώτη φορά έγιναν συνείδηση στις ΗΠΑ, αλλά και τους άλλους συμμάχους μας, τα τρία πανίσχυρα ενεργειακά – διπλωματικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα για να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και να στηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.”

”Τεράστιες καθυστερήσεις στη κύρωση ερευνών”

”Οι επενδυτές της αγοράς υδρογονανθράκων έχουν κεφάλαια για τις κοστοβόρες εξορύξεις, όμως δεν προχωρούν αν δεν έχουν ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής στήριξης από την κυβέρνηση της χώρας που διαθέτει τα κοιτάσματα. Τραγικό να υπάρχουν τα τελευταία 4 χρόνια, τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην προώθηση και κύρωση των ερευνών.”

”Στις έρευνές μας είχαμε ως συνεργάτες τη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία ερευνών, τη νορβηγική PGS, καθώς και το κρατικό Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου BEICIP, σύμβουλο και της κυπριακής κυβέρνησης.”

”Διαθέτουμε 20 Πατραϊκούς”

”Είναι ακατανόητο, μια μνημονιακή κυβέρνηση όπως αυτή του Α. Τσίπρα, με τις τόσες περικοπές συντάξεων, να δείχνει αδιαφορία, ακόμα και υπονόμευση αυτής της προοδευτικής πατριωτικής προσπάθειας. Μόνο από το κοίτασμα στον Πατραϊκό, θα δοθούν 4,5-5 δις € για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει τουλάχιστον 20 Πατραϊκούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο μας για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.”

Περισσότερα σε λέξεις

”Εάν είχαν κυρωθεί οι συμβάσεις για τα οικόπεδα Ν-ΝΔ της Κρήτης στους ενεργειακούς κολοσσούς Exxon Mobil – Total, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η Τουρκία ασφαλώς δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει τα οικόπεδα 15 και 20 της ελληνικής ΑΟΖ, Ν-ΝΑ της Κρήτης.”

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή